Etusivu Blogi Esittely Koirat Pentuja Kasvatit Shettikset Minishettikset Tenavanurkka Muistoissa Kuvia Myydään

Tenavanurkka

 

kalle.jpg
Kalle s.2000
henni.jpg
Henni s.2002
ella.jpg
Ella s.2004
tytto.jpg
Anniina s. 2008

Muutama sana lastemme ja koiriemme yhteiselosta ihan siksi, koska tämä "yhdistelmä" aiheuttaa ihmetystä ja kummastusta monissa ihmisissä. Liekö tästä apua?

Molemmat saimme ensimmäiset koiramme vuonna 1988. Ja kun laitoimme lusikat samaan laatikkoon, oli jo koiria useampi. Moni kuvitteli, että koiramäärä ei ainakaan kasva, kun meille syntyi lapsia. Vaan eiväthän lapset ole este harrastuksille, hidaste vain. Huomasin, kuinka kätevää on äitiyslomalla kasvattaa koiranpentukin talon tavoille.

Kun taloon tulee uusi pentu tai vauva, niin emme tee siitä numeroa. Alusta asti koirat ja lapset ovat samoissa tiloissa niin sisällä kuin ulkonakin. Emme eristä ketään uudesta tulokkaasta, sehän vaikuttaisi piilottelulta ja lietsoisi mustasukkaisuutta?
Aikuisen on vain valvottava ja ohjattava tulokasta talon oikeille tavoille. Vaatii pitkää pinnaa ja lukemattomia toistoja käskettäessä samastakin asiasta jatkuvasti, mahdollisen epätoivonkin keskellä sitkeys palkitaan!
Ensimmäisinä päivinä nuuskuttelut, taputtelut ja mielenkiinto muutenkin on runsasta. Koiranpentu nuolee lasten kasvot ja aikuiset koirat käyvät vauvankin lipaisemassa. Se on melkeinpä siinä, uusi tulokas ei ole enää uusi, se on osa laumaamme. Tavoille oppinut koira ei nuole enää kasvoja eikä varasta leipää lapsenkaan kädestä. Ja mukulat tietävät ettei nukkuvaa koiraa häiritä.

Lapset ja koiranpennut kiinnostavat toisiaan aivan valtavasti. Molemmat kun ovat ikiliikkujia, niinpä yhteiset puuhastelut ovat arkipäivää, sitä sattuu ja tapahtuu, myös ikäviä. Pennun hampaat saattavat kolhaista tai lapsi arvioi omat voimansa väärin. Asia ei kuitenkaan kauan harmita, se opettaa molempia ja me aikuiset neuvomme lisää käytöksen kultaisia sääntöjä.
Ja niinhän tässä käy ettei huomaa ajankulua, lapset kasvavat, koiratkin kasvavat ts. meidän vanhempien elämä helpottuu kun porukka viisastuu...kunnes tulee uusi pentu. Mutta nyt osaa jo lapsetkin käsitellä pentua arvokkaalla kokemuksella jota ei muuten monella aikuisellakaan ole. Sen huomaa myös siitä, kuinka pieni pentu luottaa lapsiimme jo ensi hetkestä lähtien.

Eli yhdistelmä - lapset ja koirat – toimii ja ettei tämä olisi liian arkista, niin lauman joukossa on myös shetlanninponeja, kaikki ollaan yhtä suurta perhettä.

3.jpg mini_101009_144_1_1.JPG

1.jpg

9.jpg

2.jpg

7.jpg

4.jpg

8.jpg

 

 

 


Kymen home-etsintä
Kaakon Nettipalvelu 2008