Etusivu Blogi Esittely Koirat Pentuja Kasvatit Shettikset Minishettikset Tenavanurkka Muistoissa Kuvia Myydään

Esittely

Näillä sivuilla esitellään pääasiassa perheemme nelijalkaisia otuksia. Ruokakuntaamme kuuluu minun ja sekalaisen eläinlaumamme lisäksi avomieheni Jussi sekä neljä lastamme; Kalle s. 12/00, Henni s. 06/02, Ella s. 05/04 ja Anniina s.10/08. Asumme omakotitalossa, jota ympäröi noin 4000 neliön aidattu tontti. Koiramme elävät kanssamme niin sisällä kuin ulkonakin perhekoirina, eivätkä ole tarhakoiria. Ja mitä lasten ja koirien yhteiselo on, löydät osviittaa Tenavanurkasta. Homekoirina meillä on parsoneita Kymen home-etsintä –yrityksessämme. Muut koirat ovat harrastuskoiriamme sekä minun lenkkikavereita, ja joku näistäkin koirista kykyjensä mukaan saattaa päästä työelämään mukaan. Koirista lisää niiden omilla sivuilla.

Koiraharrastukseni alkoi varsinaisesti vuonna 1988 kun ostin siskoni Heinin kanssa pitkäkarvaisen collien. Tämä koira oli "Krisse", JK2 Vesimiehen Kukkaro, jonka kanssa kilpailtiin jäljellä ja tokossa sekä käytiin näyttelyissä. Meillä on ollut myös kolme saksanpaimenkoiraa jotka ovat poistuneet keskuudestamme suhteellisen vanhoina, 11 - 14 vuoden iässä.

Koirien kanssa olen harrastanut välillä enemmän ja välillä vähemmän aktiivisesti. Tänä päivänä pienet lapsemme hidastavat harrastusta jokseenkin paljon, mutta treenataan ja kisataan sen mukaan kuin mukavalle tuntuu. Jokaiselle koiralle on jotakin aktiviteettiä, lajeista löytyy kyllä valinnanvaraa. Tällä hetkellä aika menee homekoirien kouluttamiseen ja kasvatustyöhön.

Syksyllä 2006 laumamme kasvoi myös hevosilla. Tällä hetkellä pihalla laukkaa shetlanninponi ruunat 'Jasper' ja 'Jokke' sekä minishettis ruunat 'Keksa' ja 'Chico'. Näiden kanssa treenataan valjakkoajoa ja ponit ovat myös lasten ratsuja.

Toukokuussa 2006 minulle myönnettiin kennelnimi PIRISTEEN. Nimi juontaa alkunsa niihin aikoihin kun Ella syntyi. Synnytys oli katastrofaalinen ja elämämme oli varsin sekaisin. Vanhemmat lapsemme ja koirat auttoivat meitä "pysymään arjessa kiinni" ja mieleenpainuvin piriste oli collienpentu Roosa, joka sai meidät kaikki hymyilemään jokapäiväisillä tempauksillaan ja ihanalla ulkonäöllään. Roosa synnytti lokakuussa 2007 kaltaisiaan pikku-piristeitä jotka olivat ensimmäiset kasvattimme. Roosan tytär Pilvi synnytti toisen ja viimeisen colliepentueen tähän taloon.

Jatkan edelleen kasvatusta parsonrussellinterriereillä ja coton de tuléareilla.

- Heljä -

kennelpiristeen @ gmail.com    (poista välit)

 jussi.jpg


Kymen home-etsintä
Kaakon Nettipalvelu 2008